Gemeentelijk kunstcentrum Huis Hellemans

Strijdersstraat 14, Edegem, Belgium
Arts/entertainment/nightlife

Opening Hours

woensdag
14:00 - 17:00
vrijdag
14:00 - 16:00
zaterdag
10:00 - 12:30, 14:00 - 18:00
zondag
10:00 - 12:30, 14:00 - 18:00
Gemeentelijk kunstcentrum Huis Hellemans

Description

In Huis Hellemans vinden jaarlijks tien knappe en originele kunsttentoonstellingen plaats. Het is ook een unieke locatie voor talloze fijne nevenactiviteiten, zoals poëtische avonden, huisconcertjes, workshops, voordrachten en optredens. Huis Hellemans is gebouwd in 1884 en werd oorspronkelijk gebruikt als woning. Het is pas sinds 1978, na verbouwings- en restauratiewerken, dat het werd omgedoopt tot een gemeentelijk kunstcentrum.
Sindsdien wordt er jaarlijks een kalender van 10 tentoonstellingen opgesteld: kwaliteit, originaliteit en variëteit in disciplines en stijlen staan voorop bij de samenstelling.
Naast de tentoonstellingen en nevenactiviteiten is er jaarlijks een gezellig tuincafé tijdens de Edegemse Jaarmarktfeesten. Tweejaarlijks is de tuin dan ook het decor voor het Edegemse Montmartre.

De tentoonstellingen zijn gratis te bezoeken.
Ook scholen zijn welkom voor een rondleiding!

Huis Hellemans is uitgegroeid tot een culturele parel aan de kroon van de gemeente Edegem.
Het unieke kader van het huis én de tuin trekt menig kunstenaar aan.
Dankzij het aanbod van originele en kwalitatieve tentoonstellingen en nevenactiviteiten heeft Huis Hellemans een uitzonderlijke plaats veroverd in de kunstwereld. Het is gekend en geliefd tot ver over de gemeentegrenzen.

Gemeentelijk kunstcentrum Huis Hellemans's cover photo

Gemeentelijk kunstcentrum Huis Hellemans\u0027s cover photo

2016-06-18 atelierbezoek Erwin Peeters Al 20 jaar is Erwin Peeters gepassioneerd aan het werk en heeft zijn naam een belangrijke plaats ingenomen in de wereld van de dierenbeeldhouwers. Vooral de ‘bezieling’ in de bronzen dieren is kenmerkend voor zijn werk. Op 18 juni 2016 kon je mee op atelierbezoek: de plaats waar zijn beelden het daglicht zien. Erwin vertelde en toonde er hoe dit scheppingsproces tot stand komt. Het werd een leerrijke, interessante en ook heel gezellige namiddag.

2016-06-18 atelierbezoek Erwin Peeters

INSTAGRAM PHOTOS FROM USERS