Krav Maga Antwerpen

Kattenbroek 14, Edegem, Belgium
Sports Club

Opening Hours

dinsdag
19:00 - 20:30
donderdag
19:00 - 20:30
zondag
10:30 - 12:00
Krav Maga Antwerpen

Description

Welkom bij Krav Maga Antwerpen (KMG).

Brave burgers leren bij ons op een aangename en veilige manier om zich doeltreffend en realistisch te verdedigen  België is een zeer aangenaam land om in te leven. Nochtans komt regelmatig in het nieuws dat iemand verbaal of zelfs fysiek werd lastiggevallen.

Dit kan ondertussen iedereen overkomen. En wanneer de situatie zich voordoet, ben je er best op voorbereid.

Wij leren brave burgers in weinig tijd om zich doeltreffend te kunnen verweren op een realistisch manier. Geen lange leerprocessen. Vanaf de eerste training is het heel concreet, realistisch en toegankelijk.

De veiligheid van onze leden dragen we dan ook hoog in het vaandel, ook tijdens de trainingen. Vechtersbazen en grote ego's worden verzocht om hun stijl aan te passen opdat het voor iedereen veilig en gezellig blijft. Doen ze dat niet, dan mogen ze hun geluk ergens anders gaan zoeken. Een bewijs van goed gedrag en zeden is trouwens ook een voorwaarde om bij ons te komen trainen.

Je zal in de eerste plaats leren om je omgeving beter te beheren, aandachtiger te zijn, mogelijke problemen op voorhand te herkennen, situaties die nog recupereerbaar zijn te de-escaleren, en in geval jouw veiligheid of leven onmiddellijk bedreigd wordt, om je op een natuurlijke, snelle en doeltreffende manier te verdedigen.

Je zal ook leren om in een gevechtssituatie je plan te trekken, en om je familieleden of vrienden in nood uit hun probleem te helpen.

We leren ons te verdedigen tegen 1 of meerdere aanvallers, die al dan niet gewapend zijn (stokken, messen, vuurwapens, ...), in verschillende contexten (staand, lopend, zittend, liggend, in een benauwde ruimte (life, openbaar vervoer), tegen car-jackings, en veel meer nog).

Zelfverdediging is zoals eerste hulp bij ongevallen of zoals kunnen zwemmen. Je dient het geleerd te hebben vooraleer je het nodig hebt. Zwemmen kan je voor je plezier doen. Krav maga eveneens: veel van onze leden komen al geruime tijd en er heerst bij ons echt een aangename en liefdevolle sfeer.

Wil je eens komen kijken hoe het er bij ons aan toegaat? Stuur ons een mailtje, of een bericht via facebook, of bel ons en we spreken af voor een eerste kennismaking. De eerste training is volledig vrijblijvend.

Meer achtergrond:
De club is opgericht in 2006, door Raph. Ondertussen zijn redelijk wat ex-studenten van Raph instructeur geworden. Naast hun eigen clubs, geven ze ook les in onze club. Je krijgt dus informatie vanuit verschillende invalshoeken. Raph begon met krav maga in 1984, toen het in België nog totaal onbekend was. Hij heeft les gevolgd in Israël en in andere landen, oa. door Eyal Yanilov, die kan worden beschouwd als de wereldreferentie op vlak van krav maga. Eyal heeft Raph een aantal keren getest, vooral bij zijn meest recente expert-graden. Raph heeft een van de hoogste graden in België en op wereldniveau. België scoort eigenlijk redelijk goed op wereldniveau, en dit dankzij Serge Bridoux, de nationale directeur voor KMG. De instructeurs van Kattenbroek, de ex-studenten van Raph, Eyal en Serge behoren allemaal tot zijn persoonlijke vriendenkring. Ze delen waarden als: eerlijkheid, intergriteit, rechtvaardigheid, vriendschap, liefde en vrede.
Indien deze waarden nauw aansluiten bij de jouwe, zal je je bij ons snel thuis voelen. Wees welgekomen.

Timeline Photos Krav Maga geeft ons de juiste gereedschappen om ons goed voor te bereiden op elke situatie. Als plan A Krav Maga is, heb je geen plan B nodig. Train like it's real! KIDA

Timeline Photos

Timeline Photos Het voorbije weekend heeft een duidelijk verschil aangetoond tussen martial arts en een up-to-date en werkend zelfverdedigingssyteem. Niet in toewijding, mentaliteit en vastberadenheid. Daar zitten we zeer zeker op dezelfde lijn. Maar wel in realisme, inzicht en begrijpen van het probleem en het aanbieden van een correcte (re)actie. Krav Maga blijft zich dan ook verder ontwikkelen. Dit door enerzijds een antwoord te bieden aan nieuwe problemen of in het verbeteren van de bestaande oplossingen. Vanavond trainen we weer om 19u! Train like it's real! KIDA

Timeline Photos

INSTAGRAM PHOTOS FROM USERS